Sandy Marathon i Marokko - den hårdeste udholdenhedstest

Sandy marathon Sultan Marathon des Sables afholdes i ørkenen i Marokko for 31. gang. I år er antallet af mennesker, der vil gå gennem det varme sand i Sahara, overskredt tusind. Den afstand, som deltagerne skal overvinde, er 256 kilometer. Konkurrencen finder sted i 5 etaper og varer 6 dage.

Dette ørkenmaraton anerkendes som det mest ekstreme af alle. Under konkurrencen forsynes atleter kun med telt og 9 liter vand dagligt, og de skal selv bære alt andet udstyr og mad.

Initiativtageren til den første sådan begivenhed var Patrick Bowers i 1986. Det hele startede et par år tidligere, i 1984, da de 28 år gamle Bowers besluttede at gå en 350 kilometer lang strækning af ubeboet Sahara, hvor der ikke er oaser, damme eller landsbyer. Han tog en 35 kg rygsæk med sig og ramte vejen efter den rute, han havde sat op på 12 dage. Så kom det ham til ideen at arrangere et sådant maraton i ørkenen.

Konkurrencen blev en årlig begivenhed, og hver gang ønsker flere og flere mennesker at deltage i den. Både begyndere og erfarne løbere kan teste deres styrke og udholdenhed i en sandmaraton.

I år deltog 130 frivillige og 450 supportmedarbejdere i organiseringen af ​​løbet. Af køretøjerne var 120 terrænkøretøjer, et Cessna-fly og to helikoptere i standby. Marathonløberes helbred blev overvåget af et team på 57 medicinske arbejdere.

120 tons vand, 3 hundreder af Berber-telte og telte, 6.000 pakker med smertestillende midler, 19.000 komprimeringer, over 6 kilometer Elastoplast-plaster og yderligere 2.700 pakker med Compeed-mærkeplaster blev købt til deltagerne.

Vinderen i maraton var en bosiddende i Marokko, Rashid El Morabiti, hvis resultat var 21 timer 1 minut 21 sekunder.

Russerne deltog også i løbet. Natalya Sedykh blev vinderen blandt kvinder, og i det samlede placering indtog hendes resultat 11. pladsen. Natalia nåede målstregen på 24 timer og 45 minutter og 26 sekunder. Hendes sejr var den første blandt russerne, der deltog i ørkenmaraton i det 21. århundrede.